isoMAX Circutherm opgenomen in de Nationale Milieudatabase!

Geweldig nieuws voor duurzame bouw! isoMAX Circutherm 50 – het eerste circulaire isolatieglas – is nu erkend in de Nationale Milieudatabase.

Samen met Alba Concepts hebben we gewerkt aan de levenscyclusanalyse (LCA) van isoMAX Circutherm. De uitkomsten waren nog beter dan we op voorhand hadden verwacht. De milieuverklaring is opgenomen in de Nationale Milieudatabase.

De Rol van de Nationale Milieudatabase:

Met de integratie in de NMD, draagt isoMAX Circutherm bij aan de verlaging van de MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) score, cruciaal voor omgevingsvergunningen en MIA-subsidies. Met de aangescherpte MPG-normen in 2025, is isoMAX dé keuze voor toekomstbestendig bouwen.

Impactvolle LCA Resultaten:

Een LCA geeft duidelijke, kwantificeerbare inzichten in de milieuprestaties van producten door hun hele levenscyclus. Dit is cruciaal voor producenten die duurzame productontwikkeling hoog in het vaandel hebben staan.

Met isoMAX verlagen we de MKI-waarde van € 4,62 naar € 1,72, wat staat voor een enorme vooruitgang. Onze CO2-reductie van 72% ten opzichte van het branchegemiddelde zet nieuwe duurzaamheidsnormen.

We zijn trots dat isoMAX Circutherm 50 deel uitmaakt van de Nationale Milieudatabase. De keuze voor circulaire beglazing van isoMAX kan een aanzienlijke vermindering van de milieu-impact realiseren, vergeleken met traditioneel isolatieglas.

Wat maakt isoMAX Circutherm 50 zo speciaal?

isoMAX Circutherm 50 is niet zomaar isolatieglas. Het combineert één nieuw glasdeel met een thermische coating en één hergebruikt paneel, wat resulteert in superieure thermische en akoestische prestaties. Geproduceerd in Almere, brengt het innovatie direct van onze productielijn naar uw project.

Opzoek naar het verlagen van je MPG-score? isoMAX Circutherm 50 is de oplossing waar je niet omheen kunt.

Benieuwd naar de details? Download het EPD.

Meer nieuws

Vragen over dit bericht?