isoMAX

Glas oogsten

Oud glas beschikbaar? Meld het project aan!

Om circulair glas te produceren is er oud glas nodig. Wij zijn altijd opzoek naar marktpartijen die met ons willen samenwerken als het gaat om (grote hoeveelheden) vrijgekomen oud glas. Denk hierbij aan renovatie- en onderhoudsprojecten van vastgoed en civiele objecten.

Mocht je een project hebben waar een mooie afmeting en/of samenstelling vrij komt meld het project dan aan.

Wij stellen bokken en transport kosteloos ter beschikking.

Isolatieglas inzamelcriteria

Interessante glassoorten
Ben je in het bezit van glas vanaf de jaren ’70? Perfect! Uit onderzoek van HvA/TU blijkt dat dit soort glas uitstekend herbruikbaar is. Glas eerder dan 1970 kan ook geschikt zijn, alhoewel het soms gecompliceerd is om te demonteren door asbesthoudend butyleen kitwerk. Daarom gaat onze voorkeur uit naar glas vanaf 1970.

Wij zijn doorlopend geïnteresseerd in alle isolatieglas van de volgende samenstellingen waarbij de ruit bestaat uit 1 of 2 bladen:

  • 4mm float
  • 5mm float
  • 6mm float
  • 33.pvb gelaagd
  • 44.pvb gelaagd

 

Andere bruikbare glassoorten
Verschillende soorten figuurglas (zoals satijn, crepi,
brokaat, draadglas) zo groot als een voordeur ruit

  • Gelaagd glas met een gematteerde folie
  • Gelaagd glas 10mm en 12mm dik,
    beide minimaal 2m² groot
  • 5mm PH-schuiframen

Gewenste afmeting en oorsprong
Glas kleiner dan 1m² is vaak arbeidsintensief om te demonteren, dus focussen we op glas van ongeveer 1m² of groter. Glas uit aluminium of kunststof
kozijnen, die niet zijn geschilderd en minder beschadigingen hebben, heeft onze voorkeur. Maar glas uit houten kozijnen is uiteraard ook welkom.

Attentie!
Wees voorzichtig met glas dat in butyleen kit is geplaatst; deze kit kan asbest bevatten en is niet geschikt om te demonteren. Ben je niet zeker? Controleer altijd je asbestrapportagerapport.

Hoe gaat het in zijn werk?
Heb je glas beschikbaar dat aan de criteria voldoet? Meld het dan aan. Wij verzorgen dan zonder kosten het transport en de benodigde bokken. De bokken dienen wel door de aanbieder geladen te worden, met kurkjes tussen de glasbladen en goed afgebonden.

Vragen of onzekerheden?
Bij twijfel over het type glas, check de codering in de spouw en neem contact met ons op. We helpen je graag verder met het bepalen van het type glas. Neem, indien nodig, contact op met een van onze experts. Die kan eventueel op afstand meekijken.

Glasbok vol? Laat 'm ophalen!

Bok(ken) vol? Wij komen ze ophalen en indien nodig weer lege brengen. Geef via de knop even aan welke bok(ken) het betreft.

Video afspelen